Hoe te wandelen met uw hond: trainingstips voor onderweg

13 januari 2023

3 opmerkingen

Het is officieel de tijd van het jaar waarin we allemaal beginnen te plannen hoe we ons leven kunnen verbeteren en nieuwe activiteiten of gewoonten kunnen inbouwen die ons gelukkiger en gezonder zullen maken. Een van de eenvoudigste geneugten van het leven is genieten van het prachtige buitenleven en dat nog beter maken door deze ervaring te maken en te delen met onze harige beste vrienden. Wandelen met uw hond heeft verschillende mentale en fysieke voordelen voor u en uw pup, maar het is ook leuk en een geweldige hechtingservaring. Als je echter nog niet eerder samen hebt gewandeld, kan het een ontmoedigende taak zijn. Ter ere van de Nationale Train Your Dog Month delen we enkele tips voor het uitlaten van honden, zodat je in 2023 veilig de paden op kunt voor eindeloze avonturen!

3 belangrijkste dingen om te wandelen met je hond

Het is belangrijk op te merken dat wandelen met uw hond verschilt van uw gebruikelijke wandelingen in de buurt. Buiten zijn vergroot de kans op ontmoetingen die de veiligheid van u en uw pup meer in gevaar kunnen brengen dan die in uw buurt. Er zijn verschillende dingen die u moet onthouden wanneer u met uw hond wandelt op het gebied van wandeletiquette en veilig blijven op de paden.

De drie belangrijkste dingen die uw hond tijdens het wandelen moet kunnen bereiken, zijn echter:

 • Passend gedrag vertonen rondom iedereen op en rond de paden
 • Houdt zich routinematig aan elementaire verbale of handgebaarcommando’s zoals “zit”, “blijf”, “kom”, “laat staan” en “laat vallen”
 • Heeft impulscontrole en reageert op uw commando’s ondanks alle beelden, geluiden of geuren die afleiding op het pad veroorzaken

Basis gehoorzaamheid van honden om te wandelen

Basisgehoorzaamheid is van vitaal belang om uw pup mee te nemen op de paden. Aangezien de veiligheidsrisico’s buitenshuis groter zijn, is een goed opgevoede hond de sleutel tot een succesvolle wandeling. Hier zijn vier basisinstructies voor gehoorzaamheid die uw hond onder de knie moet hebben voordat u hem meeneemt op een wandeling.

(1) Zit

Dit lijkt misschien een goed idee, omdat het een basisgedrag is dat de meeste honden kennen. Het belang van dit commando kan echter niet worden onderschat, aangezien het de basis is van al het veiligheidsgedrag. “Zitten” kan uw hond beschermen tegen schade op de paden, aangezien het wordt gebruikt om hem af te leiden van mensen, andere honden, enz., waar hij op de paden op zou kunnen reageren. Het wordt ook gebruikt om andere trailgangers veilig te houden, vooral als uw hond een springer is.

(2) Blijf

Een sterke stay-cue is absoluut noodzakelijk om onder de knie te hebben voordat je de paden op gaat. Het houdt uw hond veilig door hem aan te moedigen stabiel op één plek te blijven, zelfs als hij wordt geconfronteerd met afleiding. Blijven is een gewoonlijk moeilijk gedrag om onder de knie te krijgen, omdat het voor de meeste honden moeilijk is om één positie vast te houden ondanks de spannende dingen die om hen heen gebeuren. We raden aan om het gedrag tijdens de initiële training op te splitsen in drie verschillende delen.

 • Werk eerst de afstand tot uw hond af terwijl u de keu geeft.
 • Verhoog vervolgens de tijdsduur dat u wilt dat uw hond op die specifieke plek blijft.
 • En tot slot, werk het aantal en de waarde van de afleidingen om hen heen op.

Dit afzonderlijk doen heeft de neiging succesvoller te zijn, en werken aan meer uitdagende afleidingen is altijd het beste.

(3) Kom

U kunt uw hond alleen op de paden veilig houden als u hem altijd kunt zien. Daarom moet u erop kunnen vertrouwen dat uw hond altijd naar u toe zal komen, ongeacht de omgeving. Deze keu moet faalveilig zijn, want als uw hond per ongeluk van zijn lijn glijdt of erin slaagt weg te dwalen, heeft u een goed getrainde terugroepactie nodig om hem veilig te houden. Voor training wordt aanbevolen om te beginnen in een rustige omgeving zonder afleiding, zoals een kamer met alleen jullie tweeën in huis. Verander dan langzaam de omgeving en voeg meer afleiding toe.

(4) Laat het

Zelfs met uw beste bedoelingen en de meest braafste honden, bestaat er altijd de mogelijkheid dat uw hond tijdens een wandeling in de problemen komt. Een veiligheidsaanwijzing als “laten staan” kan levensreddend zijn, omdat er een verhoogde kans is dat uw hond iets binnenkrijgt waardoor hij erg ziek kan worden. Uw hond moet begrijpen dat “laten staan” betekent dat hij iets niet mag hebben en dat deze keu van toepassing is op alles wat hij op het pad tegenkomt.

(5) Laat het vallen

Een andere cruciale veiligheidsaanwijzing die uw hond onder de knie zou moeten hebben, is ‘laat vallen’. Nogmaals, u wilt niet dat uw hond iets eet waar hij ziek van kan worden, en uw hond zal deze gevaren hoogstwaarschijnlijk eerder zien of ruiken dan u. Zorg er dus voor dat uw hond correct reageert op uw keu “laat vallen” wanneer hij iets in uw mond heeft gestopt, wat niet mag voordat u de paden op gaat. We raden aan om deze keu te trainen met een keu voor vrije keuze, zoals ‘neem het aan’. Dit kan helpen uw hond te leren wachten op toestemming voordat hij iets in zijn bek stopt.

Trail-specifieke vaardigheden

De gehoorzaamheidssignalen die we hebben genoemd, worden gebruikt om uw hond onder controle en veilig te houden tijdens uw gezamenlijke wandeling.

Los lopen aan de lijn

Zelfs als uw hond goed reageert op verbale controlesignalen, moet het belang van loslopend wandelen worden erkend. Loslopen betekent dat uw hond naast u loopt, gelijke tred met u houdt en op geen enkel moment tijdens uw wandeling aan de lijn trekt. Dit is een essentiële vaardigheid, omdat er op de paden veel nieuwe en spannende dingen rond uw hond kunnen gebeuren. Het is essentieel dat uw hond beleefd aan de lijn kan lopen en andere honden, dieren en mensen die van het pad genieten niet laat schrikken. Enkele kenmerken van wandelen met een losse lijn zijn:

 • De lijn is in een “J”-vorm – (wat betekent dat er geen riemspanning is)
 • Je hond loopt vrolijk naast je
 • Uw hond weerhoudt zich ervan te snuffelen of constant te markeren, behalve wanneer hij hiertoe een opdracht krijgt
 • Uw hond reageert niet op andere honden, geluiden en mensen

Tips voor loslopen aan de lijn
 • Onthoud dat het buitenleven vol beloningen voor de honden is, zoals nieuwe geuren en eekhoorns. Dit betekent dat als je ze wilt negeren en naast je wilt lopen, je meer moet belonen. We raden aan om lekkernijen te gebruiken of wat dan ook waar uw hond veel waarde aan hecht om uw hond te versterken voor het niet vasthouden van spanning aan de lijn.
Pacing-aanwijzingen

Zodra uw hond loslopen onder de knie heeft, is het tijd om tempo-aanwijzingen in te voeren. Er zijn extra obstakels op de paden die uw hond niet tegenkomt tijdens uw dagelijkse wandelingen door de buurt. Daarom is het nuttig om uw hond tempo-aanwijzingen te leren. Je zou een signaal moeten hebben zoals “laten we gaan” om je hond te vertellen dat hij sneller moet gaan en een ander signaal zoals “makkelijk” om je hond te vertellen om langzamer te gaan.

Pacing Cue-trainingstips
 • Leer deze signalen tijdens uw dagelijkse wandelingen door er een te geven en uw snelheid dienovereenkomstig aan te passen.
 • Geef de keu onmiddellijk voordat u uw snelheid verandert en beloon ze vervolgens wanneer ze hun tempo met succes hebben aangepast om u bij te houden.
Focus werk

De laatste cruciale trail-specifieke vaardigheid om aan te werken, is focuswerk met uw hond. Focuswerk is om uw hond te helpen omgaan met eventuele afleidingen die tijdens uw wandeling kunnen optreden door te kunnen bepalen waar uw hond naar kijkt door hem te bevelen naar u te kijken. Twee voorbeelden van signalen die worden gebruikt voor focuswerk zijn “kijk naar mij”, wat uw hond vertelt om oogcontact met u te maken, en “aanraken”, dat is wanneer uw hond zijn neus in de palm van uw hand plaatst. Het gaat er allemaal om uw hond te leren dat aandacht voor u waardevoller is dan aandacht te schenken aan iets dat mogelijk onveilig kan zijn of een reactie bij uw hond kan veroorzaken.

Trainingstips voor focuswerk
 • Net als wandelen aan de losse lijn, is het het beste om het aantal en de waarde van de afleidingen op te bouwen tijdens je eerste focustraining.
 • Omdat honden de neiging hebben om snel afgeleid te worden, wil je dit commando in verschillende situaties en omgevingen trainen voordat je zelfverzekerd de paden op gaat.

Andere nuttige informatie

 • Het is van vitaal belang om het pad dat u en uw hond gaan wandelen te onderzoeken voordat u aankomt, zodat u op de hoogte bent van al hun regels en voorschriften. Het volgen van de richtlijnen van het parcours is de beste manier om een ​​succesvolle wandeling te garanderen!
 • Op de meeste paden moet uw hond te allen tijde aangelijnd zijn, en zelfs als uw hond op het pad los mag, is het altijd het beste om er een mee te nemen. Wij houden van De lijnen van Alpha Pak omdat ze een scala aan opties hebben, zodat we vol vertrouwen de perfecte kunnen vinden om u en uw hond op het parcours te begeleiden!

Bekijk de rest van onze blog voor meer handige tips en informatie over het uitlaten van honden hier.


Deel:3 Reacties

laat een reactie achter

Hondentas
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart