Katten veilig houden in de auto

Katten veilig houden in de auto vergt enige aandacht. Maar of u uw kat nu meeneemt op avontuur of gewoon naar de dierenarts gaat, het is de moeite waard om ervoor te zorgen dat ze comfortabel en veilig is.

Waarom zouden honden al het plezier moeten hebben? Katten zijn ook geweldige reisgenoten. Maar aangezien minder mensen met katachtigen reizen, is er minder informatie over het veilig houden van katten in de auto.

Hopelijk zal een deel van wat we hebben geleerd het u en uw kat gemakkelijker maken!

Twee katten kijken uit het raam van een auto

Veiligheidsbeperkingen in de auto

De eerste vraag die u moet beantwoorden voordat u samen reist, is hoe u uw kat veilig vasthoudt terwijl u onderweg bent. Het is niet verstandig (of leuk) om een ​​kat zichzelf in je schoot te laten lanceren terwijl je met 70 mijl per uur over de snelweg rijdt.

U vindt drie hoofdopties om uw kat in de auto te houden. Wat je ook kiest, begin je kat er goed aan te wennen voordat je op reis gaat.

Een kat trainen om te genieten (of te tolereren) van reizen in een auto kan veel geduld vergen, dus het is belangrijk om jezelf voldoende tijd te gunnen. Maar vroeg beginnen met trainen is niet alleen goed voor uw kat. Als uw kat het niet eens is met uw keuze om hem veilig te houden, moet u misschien opnieuw beginnen met een andere optie.

Katje In Reismand

Katten drager

Houdt uw kat van kleine, knusse ruimtes? Dan is de veiligste manier voor hen om te reizen waarschijnlijk in een kattenmand.

Draagmanden geven katten hun eigen persoonlijke ruimte, beschermen ze tegen stoten als u betrokken raakt bij een ongeluk en, het allerbelangrijkste, voorkomen ontsnapping.

Dragers zijn er in zachte en harde opties. Dragers met harde zijkanten bieden bescherming vanwege hun stijve lichamen. Maar dragers met zachte zijkanten zijn gemakkelijker van en naar uw voertuig te brengen en bevatten soms ingebouwde veiligheidsgordels.

Gelukkig heeft het Center for Pet Safety zowel zachte als harde dragers getest en gecertificeerd. Zo heb je alle informatie die je nodig hebt om een ​​weloverwogen beslissing te nemen.

LEES MEER ⇒ Crash-geteste kratten en dragers om huisdieren veilig te houden

Cyperse kat in een reismand in een huisdiervriendelijke huurauto

Reisharnas

Sommige katten zijn dol op hun reismand in huis. Maar zet ze in een rijdend voertuig en ze huilen en huilen. Als dat uw kat beschrijft, overweeg dan om een ​​veiligheidsgordelharnas te proberen. Het zal uw kat veilig houden en ieders geestelijke gezondheid redden.

Veel harnassen zijn ontworpen voor honden. U zult er dus een paar willen proberen totdat u er een vindt die voor uw kat werkt. De veiligste harnassen verdelen het gewicht van een kat over de borst, zoals de Sherpa crash getest veiligheidsharnas (Amazone). Een harnas dat over de borst past, beschermt tegen verstikking bij een korte stop of een ongeval.

Gebruik het harnas samen met een ketting die in de gordelhouder klikt en op de d-ring van het harnas klikt. Hierdoor kan je kat wat bewegen, zodat hij bij zijn waterbak kan en uit het raam kan kijken of kan gaan liggen tijdens lange ritten.

Net als de reismand, wil je veel geavanceerde training doen, zodat je kat dol is op haar harnas voordat ze een voet in de auto zet!

LEES MEER ⇒ Beste crash-geteste hondentuigjes voor in de auto

Een harnas is een andere manier om katten veilig in de auto te houden.  Kat en hond in harnassen op de achterbank.
Foto copyright: Monica Turner

Crash-getest krat

Als uw kat van privacy houdt maar meer ruimte nodig heeft, overweeg dan een kleine of middelgrote hondenbench. Het is iets minder handig dan een reismand, omdat het omslachtiger zou zijn om je kat in de bench van en naar de auto te dragen. Maar als u het op de achterbank of in de bagageruimte van uw auto plaatst, is het misschien precies wat u nodig heeft om uw kat tevreden te houden.

Een bijkomend voordeel is dat een hondenbench voldoende ruimte heeft voor waterbakken. Misschien past u zelfs een wegwerp kattenbak (Amazone) binnen!

Twee katten in harnassen liggend op een huisdiervriendelijk wandelpad
Copyright foto: Instagram-gebruiker @thewanderlustkittys

Kiezen voor geen beperkingen is niet veilig

Er zijn andere opties voor uw kat in de auto, maar het enige dat u NIET moet doen, is uw kat los laten lopen. Katten kunnen op gevaarlijke plaatsen in de auto komen, zoals onder uw voeten tijdens het rijden, of in een positie om u af te leiden. Ze kunnen ook iets eten wat ze niet mogen of vast komen te zitten op plaatsen die je je nooit zou kunnen voorstellen. Om nog maar te zwijgen, een onbeveiligde kat kan er gemakkelijk uit springen en verdwijnen wanneer de autodeuren opengaan.

Zelfs als uw kat vastgebonden is, kunt u het beste voorzorgsmaatregelen nemen wanneer u de autodeuren opent. Houd de deur van de reismand van uw kat gesloten, tenzij deze zich in een veilige, afgesloten ruimte bevindt.

Als uw kat een veiligheidsgordelharnas draagt, zorg er dan voor dat u de lijn aan het harnas vastmaakt en stevig vasthoudt voordat u uw kat losmaakt. En door ID-tags met namen en mobiele telefoonnummers aan het harnas van uw kat toe te voegen, kunnen ze de weg naar huis vinden als ze ooit weglopen.

Overweeg als extra voorzorgsmaatregel een microchip voor uw kat. En vergeet niet om uw contactgegevens up-to-date te houden.

LEES MEER ⇒ Voorkom dat uw huisdier verdwaalt tijdens het reizen

Rosie de kat buiten aangelijnd terwijl ze gewend raakt aan reizen met een camper

Kalmerende producten voor katten die ongelukkig zijn in de auto

Je wilt er natuurlijk alles aan doen om het je kat comfortabel te maken in de auto. En dat kunnen producten zijn die hen helpen kalm te blijven tijdens het reizen.

Als je alle trainingen hebt gedaan en je kat voelt zich nog steeds angstig in de auto, dan kun je een kalmerend product overwegen. U zult veel over-the-counter-opties vinden. Helaas werken deze producten voor sommige katten wel en voor andere niet. U zult ze dus moeten testen om te zien welke het beste werkt voor uw kat.

Vis de kat rustend op een huisdiervriendelijk hotelbed in zijn Puppia kattentuig

Sommige katteneigenaren zweren bij kalmerende feromoonproducten zoals Feliway (Amazone). Er zijn ook CBD en kalmerende producten met hennepolie die steeds populairder worden. En natuurlijk brengt kattenkruid sommige katten in pure gelukzaligheid. Anderen worden energieker en actiever … waarschijnlijk niet het resultaat waarop u hoopt aan het begin van een roadtrip.

Sommige huisdieren vinden een wrap, zoals een Dondershirt (Amazon), ook ontspannend.

Uw dierenarts vragen wat zij aanbevelen, is een andere optie. Ze zullen weten welke vrij verkrijgbare middelen voor hun patiënten lijken te werken. En als de angst extreem is, kan op recept een situationeel medicijn worden voorgesteld.

Reis veilig met uw kat

Ben je klaar om je kat mee op pad te nemen? Hopelijk zullen jullie met deze informatie over hoe je je kat veilig in de auto kunt houden, allebei veel plezier beleven aan het verkennen.

Bezoek onze Amazon-winkel om meer te weten te komen over meer producten waarop we vertrouwen om reizen met huisdieren gemakkelijker, veiliger en leuker te maken!

Amazon-gelieerde openbaarmaking: GoPetFriendly.com LLC is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates-programma, een aangesloten advertentieprogramma dat is ontworpen om website-eigenaren een middel te bieden om advertentiekosten te verdienen door te adverteren en te linken naar amazon.com, audible.com en elke andere website die mogelijk aangesloten zijn bij het Amazon Service LLC Associates-programma. Als Amazon Associate verdient de eigenaar van deze site een commissie voor in aanmerking komende aankopen.

(12.984 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Hondentas
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart