Reddingshonden adopteren – Handige tips om te weten voordat u adopteert

14 december 2022

3 opmerkingen

Een hond een nieuw liefdevol thuis geven is slechts een van de vele geschenken die je krijgt als je ervoor kiest om een ​​nieuwe harige vriend te adopteren. Het adopteren van een hond uit een asiel of reddingsgroep in plaats van een fokker heeft verschillende voordelen voor de hond en voor jou! Dit redt niet alleen het leven van een hond, maar stelt u ook in staat om beter de perfecte metgezel te vinden die past bij uw levensstijl en wensen in een huisdier. Dus, of je nu net aan adoptie denkt of klaar bent om je partner mee naar huis te nemen, hier is wat nuttige informatie en tips die je moet weten voordat je gaat adopteren!

Voordelen van adoptie

Als je twijfelt tussen het adopteren van een hond of het kiezen van een hond bij een fokker, zijn hier een paar voordelen van het adopteren van je huisdier uit een asiel of reddingsgroep.

1. Je kunt meer te weten komen over het gedrag van de hond.

Wanneer je als puppy een hond adopteert van een fokker, ben je meestal niet in staat om veel informatie over de hond te verzamelen buiten zijn geslacht, ras, enz. Bij het kiezen van de perfecte metgezel voor je gezin, zijn er echter veel andere eigenschappen. belangrijk om te overwegen bij het vinden van de juiste pup om je eeuwige metgezel te zijn. Het personeel van opvangcentra en reddingsorganisaties kan u gedetailleerde informatie geven, zoals de geschiedenis van de hond, eventuele medische behoeften en hun gedrag en temperament. Deze personen zijn er om u te helpen bij het matchen met de perfecte hond die bij uw huis en levensstijl past.

2. De meeste adopteerbare honden zijn al getraind.

Een ander enorm voordeel van het kiezen van een hond uit een asiel of reddingsgroep is dat de meeste van deze honden al zijn getraind door vorige eigenaren. Terwijl sommige van deze honden als zwerfdieren in asielen worden geplaatst, worden veel van deze honden herplaatst vanwege veranderingen in het gezin, niet omdat ze vreselijke huisdieren waren. Velen van hen zijn al zindelijk, wat zeer nuttig kan zijn, vooral voor degenen die niet veel tijd kunnen besteden aan het trainen van nieuwe puppy’s.

Nuttige tips en informatie die u moet weten voordat u adopteert

1. Zorg voor een lijst met opties voor onderdak of reddingsgroepen

In de vroegste fase van het adoptieproces moet u beginnen met het samenstellen van een lijst met 5-10 opvangcentra of reddingsorganisaties in uw omgeving. Er zijn tal van uitstekende faciliteiten, maar het is essentieel om ervoor te zorgen dat u voldoende onderzoek doet naar hun website, sociale media-accounts en eventuele vermeldingen ervan in de media. Het is cruciaal om non-profitorganisaties te ondersteunen en te adopteren die hun dieren goed behandelen en ze ethisch inkopen!

Als u in de regio Nashville, TN woont, kunnen we u niet aanraden om naar de Nashville humane Avereniging En Agape Dierenredding. Dit zijn geweldige organisaties waar we van houden om al het geweldige werk dat ze elke dag voor deze dieren doen te ondersteunen!

Als u niet in de regio Nashville, TN woont, zijn er ook nuttige websites zoals PetFinder En Adopteer een huisdier die geweldig zijn om u te helpen bij het vinden van dierenasielen en reddingsgroepen bij u in de buurt om uw lijst samen te stellen.


2. Zorg ervoor dat alle betrokkenen klaar zijn voor adoptie, nu en op lange termijn

Voordat u adoptieaanvragen invult, moet u uzelf en iedereen die deel zal uitmaken van de zorg voor de hond enkele essentiële vragen stellen om er zeker van te zijn dat iedereen nu klaar is om deze hond te adopteren en op de lange termijn voor deze hond te zorgen. Denk na over je leven een paar jaar later. Wil je kinderen? Ben je van plan om te trouwen? Vragen als deze zijn essentieel om over na te denken voordat u besluit te adopteren. Duizenden honden worden elk jaar in asielen achtergelaten vanwege veranderingen in ‘gezinsomstandigheden’. Hoewel onverwachte veranderingen onmogelijk te plannen zijn, moet u zich voorbereiden op de gebeurtenissen in het leven die van invloed kunnen zijn op uw leven en uw honden. Vraag iedereen in uw huis hoe een hond in hun leven zal passen en welke verantwoordelijkheden iedereen kan en zal moeten dragen. Als je niet zeker weet of je je kunt binden aan een situatie voor altijd, overweeg dan om te koesteren! Dit kan een geweldige manier zijn om te testen of jij of je gezin er klaar voor is om je beste vriend voor altijd te vinden.

Factoren waarmee u rekening moet houden bij het adopteren van de perfecte hond

Een andere essentiële overweging die u moet maken voordat u aanvragen voor uw nieuwe huisdier invult, is bepalen wat voor soort hond geschikt is beide uw gezin en het huisdier. Denk na over uw levensstijl en behoeften van u en uw gezin en hoe uw toekomstige huisdier daar het beste bij kan aansluiten. Als je bijvoorbeeld van buitenactiviteiten houdt, wil je misschien die perfecte wandelmaatje vinden om mee te nemen op de paden. Of misschien ben je een huismus die op zoek is naar een zachte, knuffelige vriend die lekker bij je op de bank kruipt. Wat uw levensstijl ook is, u moet de juiste hond vinden die er goed bij past.

Hoewel het ras van een hond essentieel is als het gaat om het vinden van de hond met de geschikte kenmerken voor u en uw gezin, is dat niet de meest essentiële factor om rekening mee te houden. De meeste pups in opvangcentra hebben verschillende hondenrassen in hun stamboom. Daarom zouden adoptanten zich minder op het ras moeten richten en meer op deze andere kenmerken:

  • Energie level
  • Grootte wanneer volgroeid
  • Mogelijkheid om te socialiseren met andere dieren en kinderen
  • Geluidsniveau, vooral als u in een appartement woont of dicht bij anderen woont

Handige herinneringen tijdens het adoptieproces

Het adoptieproces is erg spannend, maar het kan soms overweldigend aanvoelen. Dus hier zijn een paar handige herinneringen om op te letten tijdens uw adoptietraject!

1. Zorg ervoor dat u persoonlijk tijd met de hond doorbrengt.

Hoewel het gemakkelijk is om verliefd te worden op een pup, gewoon vanaf een foto online, moet je een tijd plannen om met ze om te gaan in het asiel. Dit geeft je een idee van hun persoonlijkheid, energieniveau en hoe goed ze opwarmen voor jou.

2. Vergeet niet om niet volledig te oordelen op de eerste indruk.

Het is belangrijk om te onthouden dat asiels stressvolle plekken zijn voor veel honden, en dit kan ertoe leiden dat ze zich in het begin verlegener of temperamentvoller gaan gedragen. Als gevolg hiervan kunnen sommige honden zich in het asiel anders gedragen dan thuis, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden terwijl u tijd met ze doorbrengt.

3. Stel veel vragen.

De medewerkers van de opvang- en reddingsgroepen zijn er om al uw vragen te beantwoorden en zijn experts in het helpen van adoptanten om te beslissen of een bepaald huisdier een goede persoonlijkheid en levensstijl is die bij hen past. Dus wees voorbereid met eventuele vragen, en weet dat ze er zijn om de beste match voor jou en de hond te maken!

Zorg ervoor dat je spullen voorbereid hebt om je nieuwe beste vriend mee naar huis te nemen

Als je eenmaal je nieuwe harige beste vriend hebt gevonden en geadopteerd, wil je er zeker van zijn dat je alle benodigdheden hebt om hem naar zijn nieuwe liefdevolle huis te brengen. We houden van alle spullen bij Alfa Pak, en ze hebben alle benodigdheden die je nodig hebt voor elke maat pup!


Deel:3 Reacties

laat een reactie achter

Hondentas
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart