Reizen met een hond met een plat gezicht vereist speciale overwegingen

Reizen met een hond met een plat gezicht, zoals een mopshond, een frenchie of een Engelse bulldog, heeft zijn uitdagingen. Maar je kunt het veilig doen – met een beetje extra zorg.

Waarom reizen riskant kan zijn voor honden met een plat gezicht

Je denkt misschien dat de grootste uitdaging bij het reizen met je schattige kleine hond met een plat gezicht is om te ontsnappen aan alle puparazzi die ze willen aaien. Maar nee, er zijn structurele redenen waarom Franse buldoggen, mopshonden, Boston-terriërs, boksers en andere honden met een plat gezicht reizen een uitdaging kunnen vinden.

Eerst de wetenschap. Dierenartsen verwijzen naar die smoezelige gezichten die we zo schattig vinden als ‘brachycephalic’. Dat betekent letterlijk verkorte (brachy) kop (cephalic).

Mooie jonge vrouw die in de trein zit met haar pug en door het raam kijkt.

De “verkorte kop” betekent dat honden met een plat gezicht kortere luchtwegen hebben dan honden met een langere snuit. En vanwege deze en andere anatomische kenmerken is het gemakkelijker voor hen om oververhit te raken. Ze kunnen ook moeite hebben om voldoende lucht te krijgen in drukke omgevingen.

LEES MEER ⇒ Herkennen van uitdroging en hitteberoerte bij honden

Franse bulldog rust na het rennen in het veld

De sleutel is om de risico’s te begrijpen voordat je op reis gaat met je smushy pup. Als u zich goed voorbereidt, blijven u en uw hond veilig en hebben ze meer plezier.

Dus, als u uw mopshond of een andere hond met een plat gezicht heeft of wilt reizen, wat moet u dan weten? Nou, dat hangt ervan af of je op reis gaat!

Vliegen met een hond met een plat gezicht

Veel luchtvaartmaatschappijen verbieden brachycefale honden van welke aard dan ook op hun vluchten. Sommige laten ze alleen toe in de cabine (wat alleen voor kleine rassen is). En slechts enkelen laten ze toe in vracht.

Wat betekent dit voor jou? Als je hoopt te vliegen met je pup met een plat gezicht, wil je vroeg beginnen met onderzoeken om erachter te komen of het zelfs mogelijk is.

Vliegende lading

Luchtvaartmaatschappijen zullen u vertellen dat hondensterfte in vracht zelden voorkomt (een kleine troost voor hun rouwende families, ik weet het). Maar van de honden die sterven in het ruim van een vliegtuig, is 50% een brachycefalisch ras.

De verminderde cabinedruk maakt het voor brachycefale honden moeilijker om te ademen. De bezorgdheid is zo groot dat verschillende luchtvaartmaatschappijen verbieden dat honden met een plat gezicht überhaupt in vracht reizen. En de weinigen die dat wel toestaan, hebben speciale eisen. Bijvoorbeeld, Hawaiian Airlines vereist dat honden met een plat gezicht een kennel hebben die een maat groter is dan normaal om ervoor te zorgen dat ze voldoende lucht hebben.

LEES MEER ⇒ Huisdierbeleid van Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen

Als je met je hond met een plat gezicht door de lucht reist, bel dan eerst de luchtvaartmaatschappij om hen het ras van je hond te laten weten en vraag of ze eventuele beperkingen hebben. Vaak krijg je iemand aan de lijn die misschien niet bekend is met rasbeperkingen. Zorg er dus voor dat ze hun beleid controleren en alles verifiëren wat ze u vertellen.

Is het het risico waard? Niet voor mij. Maar u moet de beslissing nemen waarvan u denkt dat die het beste is voor uw huisdier.

Sommige luchtvaartmaatschappijen die brachycefale honden in vracht verbieden, staan ​​toe dat ze in de cabine reizen – als uw hond klein genoeg is om aan de vereisten te voldoen. Maar als je een kleine Boston-terriër, mopshond of Franse bulldog hebt, heb je misschien geluk.

Vliegen in cabine

Zelfs als uw hond met u in de cabine reist, kunnen honden met een kort gezicht nog steeds moeite hebben met ademhalen. Maar de volgende tips verminderen het risico:

  • boek een rechtstreekse vlucht – hoe minder tijd om te reizen, hoe beter
  • reserveer vluchten in de vroege ochtend of late avond bij warm weer en ’s middags bij koel weer
  • neem een ​​stoel dicht bij de voorkant van het vliegtuig, zodat u niet lang hoeft te wachten om uit het vliegtuig te stappen zodra de airconditioning bij aankomst is uitgeschakeld

En natuurlijk wilt u een goed geventileerde bagagedrager die voldoet aan de eisen van luchtvaartmaatschappijen. Over het algemeen moet uw hond in staat zijn om op te staan ​​en zich om te draaien. De combinatie van de drager en de hond moet onder een bepaald gewicht zijn – vaak ongeveer 20 pond. En tot slot moet hij onder de stoel voor je passen.

LEES MEER ⇒ 9 tips om te vliegen met een huisdier

Sherpa heeft een aantal interessante dragers (Amazon) die alle vakjes aanvinken. Ze maken zelfs een met wielen (Amazone). Ze hebben een garantie dat hun vervoerders voldoen aan de eisen van de luchtvaartmaatschappij of ze zullen het bedrag dat u voor de vervoerder hebt betaald, terugbetalen.

Als uw hond niet gewend is aan een reismand, wilt u er lang voor uw reis een leuke plek voor uw pup van maken.

U zult ook willen onderzoeken waar u de huisdieropvanggebieden kunt vinden op de luchthavens waar u heen en weer vliegt.

En vergeet niet dat u uw hond uit de reismand moet halen om door de beveiliging te gaan. Wees voorbereid met je riem zodat je Frenchie niet door het vliegveld rent op zoek naar snacks!

Misschien is vliegen niets voor jou? Overweeg dan eens een roadtrip! Maar weet dat dit ook risico’s met zich meebrengt voor honden met een plat gezicht.

Kofferbak met schattige pug en bagage.

Rijden met kortschedelige honden

Voor honden met een plat gezicht kan een zomerse roadtrip gevaarlijk zijn als je de ramen naar beneden houdt. Controleer dus voordat u op pad gaat of de airconditioning in uw auto goed werkt. En neem voor jezelf een trui of jas mee. Als uw auto geen ventilatieopeningen voor de airconditioning op de achterbank heeft, moet u de temperatuur lager zetten om uw Franse bulldog of bokser koel te houden.

Tijdens uw reis wilt u uw hond koel houden en goed bewegen om stress te voorkomen. Maak tijd vrij in uw schema voor wandelingen in de vroege ochtend en late avond om uw pup te helpen ontspannen tijdens het warmste deel van de dag. En houd een morsbestendige kom (Amazon) in de buurt van uw hond, zodat hij altijd toegang heeft tot koel water terwijl u op reis bent.

LEES MEER ⇒ Reisbenodigdheden voor huisdieren: ga nooit zonder hen de deur uit

Bulldog lacht en kijkt uit het autoraam

Elke hond kan last hebben van bewegingsziekte. Maar combineer een gevoeligheid voor warmte met de beweging van de auto, en je zou een brakende hond aan je handen kunnen hebben. Pak natte doekjes, papieren handdoeken, plastic zakjes en luchtverfrisser in voor het geval je moet opruimen.

Maak een plan voor wat u met uw pup moet doen als u een menselijke troostpauze nodig heeft. Je kunt op een warme dag geen hond in een auto zonder airconditioning achterlaten. Maar honden met een plat gezicht worden bijzonder snel heet – neem dus geen risico.

En vergeet niet om te zoeken naar de plaatselijke dierenartsen voor noodgevallen waar u op reis gaat. Hopelijk heb je er nooit een nodig. Maar voorbereid zijn kan een gezondheidsnoodgeval net iets minder stressvol maken.

Zorg er ten slotte voor dat elk hotel (vooral buiten de VS) waarin u verblijft airconditioning heeft. Neem het risico niet licht op. Plan goed en wees voorzichtig als het warm is en je geen problemen zult hebben.

LEES MEER ⇒ Is het illegaal om uw huisdier alleen in de auto achter te laten?

Activiteiten plannen voor honden met een plat gezicht

Natuurlijk kun je beginnen aan een koele ochtendwandeling met je mopshond. Maar als de temperatuur snel stijgt, wees dan voorbereid om hem terug naar de auto te dragen.

Dierenartsen suggereren dat elke keer dat de temperatuur boven 85 graden F (30 graden C) stijgt, uw hond met een plat gezicht in airconditioning moet zijn. Zelfs je mopshond meenemen naar het strand op een warme dag is geen goed idee!

Dus wat kun je doen met je hond met een plat gezicht tijdens je zomervakantie?

Zodra u begint met het plannen van uw reis, zult u tal van manieren vinden om plezier te hebben. En het hebben van een warmtegevoelige hond is een geweldig excuus om Canada in de zomer te bezoeken!

LEES MEER ⇒ Reizen met huisdieren naar Canada vanuit de VS – Tips voor het oversteken van de grens

Franse Bulldog die op het strand loopt

Andere overwegingen bij het reizen met een hond met een plat gezicht

Nu Franse bulldogs de meest populaire honden in de VS zijn geworden, lopen ze nog meer risico op diefstal. En mopshonden zijn elk jaar internationaal een van de meest gestolen hondenrassen.

Als je op reis bent, is het belangrijk om elke hond goed in de gaten te houden, maar vooral deze kleine, populaire honden. Als u zich zorgen maakt dat uw hond wordt gestolen, overweeg dan een GPS-volgapparaat en laat uw pup microchipten. Met een microchip kunt u uw hond niet volgen als hij vermist is, maar in de toekomst kan een dierenarts worden gewaarschuwd dat hij is gestolen.

LEES MEER ⇒ Wat zijn de beste GPS-hondentrackers voor uw huisdier?

Misschien wel de grootste uitdaging van reizen met je hond met een plat gezicht is dat ze gewoon zo schattig zijn dat niemand anders je alleen kan laten. Hun schattige kleine gezichtjes zullen anderen naar je toe trekken… en je helpen uit je schulp te komen terwijl je reist. Omarm de kansen!

Bezoek onze Amazon-winkel om meer te weten te komen over meer producten waarop we vertrouwen om reizen met huisdieren gemakkelijker, veiliger en leuker te maken!

Amazon-gelieerde openbaarmaking: GoPetFriendly.com LLC is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates-programma, een aangesloten advertentieprogramma dat is ontworpen om website-eigenaren een middel te bieden om advertentiekosten te verdienen door te adverteren en te linken naar amazon.com, audible.com en elke andere website die mogelijk aangesloten zijn bij het Amazon Service LLC Associates-programma. Als Amazon Associate verdient de eigenaar van deze site een commissie voor in aanmerking komende aankopen.

(13.233 keer bezocht, 1 bezoek vandaag)

Hondentas
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart