Kun je de Appalachian Trail wandelen met een hond?

De Appalachian Trail wandelen met een hond zou zeker leuker en interessanter zijn dan het alleen te doen! Maar is het een goed idee? Gastblogger Trisha Penrod deelt haar ervaring om je te helpen beslissen of je harige wandelpartner met je mee moet op dit epische avontuur.

Hond en vrouw wandelen over de huisdiervriendelijke Appalachian Trail in Maine

De Appalachian Trail wandelen is voor veel mensen een droom. En het enige dat het beter zou kunnen maken, is als ze hun hond ook mee konden nemen. Ik had nooit gedacht dat het voor mij mogelijk zou zijn. Maar in de herfst van 2018 begon ik aan wat de meest lonende wandeling van mijn leven zou worden.

Nadat ik had ontdekt dat het Appalachian-pad hondvriendelijk was en wat onderzoek had gedaan, besloot ik mijn hond, Toby, mee te nemen. Toby is een chocoladelabmix van 70 pond en hij is een ervaren wandelaar. Maar dit zou ons grootste avontuur tot nu toe worden.

Uiteindelijk hebben we samen 900 mijl van de Appalachian Trail gelopen, van de grens tussen Pennsylvania en New Jersey tot Mount Katahdin in het midden van Maine.

Je vindt talloze bronnen met advies over uitrusting voor je Appalachian Trail-wandeling. Dit artikel richt zich op de beslissing om uw hond wel of niet mee te nemen.

Denk je erover om met een hond de Appalachian Trail te wandelen?

Nooit in mijn leven had ik me kunnen voorstellen dat ik 900 mijl zou lopen – laat staan ​​met mijn pup op sleeptouw! Maar we hebben met succes iets minder dan de helft van de Appalachische route samen. En nu kan ik me niet voorstellen dat ik dat pad zonder hem bewandel.

LEES MEER ⇒ Tips voor wandelen met honden

Chocolade Labrador Dog die in het natte gras ligt met een oranje bal

Dus waarom trok het wandelen van het Appalachian-pad met een hond mij aan? Als carrièrevrouw die VEEL werkte, voelde ik me altijd schuldig over de tijd die Toby alleen doorbracht. Natuurlijk heb ik af en toe een hondenuitlater ingehuurd. Maar ik had het gevoel dat ik hem niet de aandacht gaf die hij verdiende.

Toen kreeg ik het idee om een ​​deel van de Appalachian Trail te lopen. Ik dacht meteen: “zou het niet cool zijn als ik mijn hond kon helpen de Appalachian Trail te wandelen!” Dus vanaf het begin ging het minder om mij en meer om het samen bereiken van dit doel. En ik denk dat dat ons avontuur tot een succes heeft gemaakt.

De hoogtepunten

Als je met een hond over het Appalachian-pad wandelt, lopen de dagen vaak door elkaar. Je bent dus altijd op zoek naar inspiratie. Toby was van mij. Hij was een beest op het spoor. We hadden tijd samen in Idaho getraind om ons uithoudingsvermogen op te bouwen, dus ik wist dat hij capabel was. Maar ik had nooit gedacht HOE capabel hij zou zijn!

Samen bouwden we onze trailkilometers op van 5 mijl tot 15 mijl per dag. Hoewel hij, zelfs met 24 kilometer per dag, gemakkelijk twee keer zo ver had kunnen lopen.

Het zien van de pure vreugde en opwinding op zijn gezicht hield me positief. Hoe pijnlijk, ongemotiveerd of geïrriteerd ik ook was door het weer, Toby’s positieve energie was besmettelijk. Hij hielp me door die dagen heen, die vaak eindigden met een warme douche bij a huisdiervriendelijk hotel.

Toby de hond die de huisdiervriendelijke Appalachian Trail in Maine wandelt

Dat ik Toby mee had, had me op een andere manier goed gedaan. De Appalachian Trail begint in Georgia, maar we zijn net over de helft gesprongen. De meeste wandelaars die we onderweg tegenkwamen, waren al een tijdje aan het wandelen en hadden elkaar leren kennen. Dus in zekere zin waren we buitenstaanders.

Toby brak dat ijs meteen. Hij werd meteen een trail-icoon. We zouden samen steden binnenrollen en andere wandelaars zouden ons allebei herkennen. Dankzij Toby werden we verwelkomd in een “trail family” van een 8-tal wandelaars. Dit betekende dat we constant omringd waren door vrienden, met Toby als mascotte, die iedereen motiveerde en vreugde bracht tijdens de reis.

Een bruine labrador die met een stok in zijn mond door een grasveld rent

Zorgen Voor Een Hond Wandelen Op De Appalachian Trail

Toby gezond houden was mijn eerste prioriteit. Er is een gezegde dat wanneer je lange afstanden wandelt met een hond, je “hun wandeling” wandelt, wat betekent dat je de beslissing hebt genomen om de behoeften van je hond boven die van jezelf te stellen. En voor het grootste deel bleef Toby de hele reis gezond.

Een groot deel van de dagelijkse verzorging van Toby was ervoor zorgen dat hij genoeg voedsel at om op gewicht te blijven. Toby is een magere 65 pond, dus ik voegde altijd olijfolie toe aan zijn eten, en het werkte!

Het enige probleem waar we tegenaan liepen was bij Mount Washington in de White Mountains van New Hampshire. We waren allebei in staat om de berg te beklimmen, de hoogste berg ten oosten van de Mississippi. De afdaling was echter wreed. Ongeveer 5 mijl gaat het pad over zeer steile, ruige rotsen. Tegen het einde van de dag vertoonden Toby’s poten tekenen van hotspots.

LEES MEER ⇒ Een bezoek aan Mount Washington in New Hampshire met huisdieren

De beste huisdiervriendelijke attractie van New Hampshire: Mount Washington |  GoPetFriendly.com

Gelukkig had Toby hondenslofjes in zijn rugzak en we trokken ze aan toen ik de hotspots ontdekte. Die slofjes hebben zijn poten gered, wat een geluk was, want we hadden die dag nog 5 mijl te wandelen!

De volgende dag namen we een Uber naar Gorham, New Hampshire en Toby bleef een week bij een dierenoppas terwijl ik zonder hem op pad ging.

Toen zijn pootjes helemaal genezen waren, ging ik terug en pakte hem op. We waren allebei dolenthousiast om weer samen op pad te zijn! Ik had de motivatie nodig; wandelen in Maine was moeilijk omdat het extreem bergachtig is in het zuiden. Gelukkig was Toby de rest van de reis gezond en gelukkig.

LEES MEER ⇒ Welke hondenlaarzen zijn het beste voor uw hond?

Toby de hond wandelt over de huisdiervriendelijke Appalachian Trail in New Hampshire

Ga samen op avontuur!

Wandelen over het Appalachian-pad met een hond was mijn droom sinds ik een klein meisje was. En het hebben van Toby heeft de ervaring compleet veranderd. Hij was mijn knuffelmaatje ’s nachts, mijn muze voor de camera overdag en een constante inspiratie om me op de been te houden.

Ik zou willen zeggen dat we het perfecte team vormden, maar in werkelijkheid was HIJ de perfecte teamgenoot voor mij. Voor iedereen die erover denkt om een ​​lange afstand met je hond te wandelen, zeg ik: ga ervoor! De ervaring zal je relatie meer verdiepen dan je je kunt voorstellen. Het heeft iets magisch om te zien hoe je hond zijn beste leven leidt.

Ik hoop dat we je onderweg tegenkomen!

Hond en vrouw wandelen langs treinsporen op de huisdiervriendelijke Appalachian Trail in New Hampshire

Over de auteur: Trisha Penrod is een veteraan van de luchtmacht die marketeer is geworden. Ze brengt haar vrije tijd door met verkennen met haar pelszoon, Toby.

(7.961 keer bezocht, 1 bezoeken vandaag)

Hondentas
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart