Wat als de allergieën van uw hond worden geactiveerd terwijl u op reis bent?

Dreigt de allergie van uw hond uw epische roadtrip te laten ontsporen? Wat zou je moeten doen? Gelukkig zijn er enkele manieren om zijn reactie te beheersen, zodat het je vakantie niet verpest.

Hond heeft allergieën op reis?  Hier leest u hoe u kunt helpen.  Jeukende Shiba Inu in bed

Als je op roadtrip gaat, denk je waarschijnlijk niet veel na over de allergieën van je hond. Maar als je eenmaal een paar slapeloze nachten hebt doorgebracht met luisteren naar je krabben, zal zijn toestand waarschijnlijk bovenaan je prioriteitenlijst komen te staan!

Als uw pup haar hele leven in één klimaat heeft geleefd, weet u misschien niet eens dat ze omgevingsallergieën heeft. Een woestijnhond is bijvoorbeeld misschien nooit ontkiemend gras tegengekomen. Of uw aan het meer levende pup heeft misschien niet het stof ervaren dat in de woestijn voorkomt.

Toen we door de VS reisden, ontdekten we tot onze verbazing dat onze hond, Buster, allergisch was voor iets (of alles!) in de Pacific Northwest. Hopelijk helpt onze ervaring je.

Hond heeft allergieën - Buster in T-shirt

De allergieën van uw hond ontdekken

Misschien was het een bepaalde plant die bloeide in het noordwesten. Of misschien een schimmel of schimmel die bloeide in die regenachtige en vochtige omgeving die Buster irriteerde. Wat de oorzaak ook was, allergieën kwamen ernstig onder de huid van Buster. En al snel waren we alle geërgerd.

De arme jongen krabde zich rauw. En als je ooit een hond met allergieën hebt gehad, weet je dat het feit dat Buster zich ellendig voelde genoeg was om ons allemaal gek te maken.

Gelukkig draagt ​​hij de zijne Dondershirt (Amazon) overdag en een T-shirt met lange mouwen ’s nachts, weerhielden Buster ervan zichzelf pijn te doen. Langzaam verdwenen de grote rode krassen. Maar dat loste het onderliggende probleem niet op.

Ty en Buster bij het diepste meer in de VS

Dus belden we de dierenarts van Buster. Op basis van onze beschrijving was hij het ermee eens dat allergieën de waarschijnlijke boosdoener waren en stelde een vrij verkrijgbare allergiemedicatie voor. Buster nam het een paar dagen, maar we zagen geen verbetering.

Wat maakt het uit, we hebben het noodhospitaal al een tijdje niet meer gedaan … wie wil er naar de dierenarts?!

LEES MEER ⇒ Wat u moet weten over dierenartsen voor noodgevallen (voordat u er een nodig heeft)

Buster de Duitse herdershond die op de vloer ligt in de dierenkliniek

Op zoek naar verlichting van allergieën onderweg

Buster was misschien wanhopig op zoek naar verlichting. Of misschien is hij gewoon vergeten wat het woord ‘dierenarts’ betekent. Hoe dan ook, hij was klaar om te gaan … onmiddellijk!

Ty en Buster in RAV4

Een spoedarts zien

In het ziekenhuis was Buster supervriendelijk – zelfs meer dan zijn gebruikelijke vrolijke zelf. Ik vermoed dat hij de andere eigenaren van gezelschapsdieren in de wachtkamer manipuleerde om onder zijn Thundershirt te krabben waar hij niet bij kon. Hij was niet boven het gebruik van mensen.

Hond heeft allergieën - Buster slaapt bij Dierenarts in Thundershirt

De dokter was geweldig en was het ermee eens dat Buster waarschijnlijk leed aan omgevingsallergieën. Ze schreef een kuur met steroïden van een week voor om de jeuk te verlichten. En we hebben een havermoutshampoo om zijn ontstoken huid te kalmeren.

Ze stelde ook een ander vrij verkrijgbaar antihistaminicum voor om te zien of het hem betere resultaten opleverde. De dierenarts waarschuwde ons wel dat, totdat we wisten hoe slaperig hij van de allergiemedicatie zou worden, Buster niet met de camper mocht rijden.

Zodra we terugkwamen in het kamp, ​​ging Buster in bad met zijn nieuwe shampoo – waar hij dol op was!

Buster gaat in bad

Allergiebehandelingsresultaten

De nieuwe medicatie en de shampoo deden het goed voor Buster! De jeuk trok snel weg. En geloof me, hij was niet de enige die zich opgelucht voelde!

Wees voorbereid voor het geval uw hond allergieën heeft

Ben je van plan om een ​​fulltime nomade te zijn met je huisdieren? Je hond meenemen op een epische roadtrip? Of plant u gewoon een vakantie naar een omgeving die anders is dan het gebruikelijke huis van uw hond? Leer van onze ervaring met Buster en wees voorbereid voor het geval de omgeving de allergieën van uw hond veroorzaakt.

Voordat je weggaat

U denkt er misschien niet aan om voor een vakantie van twee weken contact op te nemen met uw dierenarts. Maar hopelijk blijkt uit ons verhaal dat het een goed idee is!

Zorg ervoor dat u uw dierenarts vraagt ​​welke allergiemedicijnen (en andere vrij verkrijgbare medicijnen) veilig aan uw hond kunnen worden gegeven. En noteer de juiste doseringen.

Zodra u de informatie heeft, voegt u die medicijnen toe aan uw EHBO-doos voor op reis. Gebruik een stuk plakband en een pen om de dosering van uw hond op de fles te zetten, zodat u niet naar de informatie hoeft te zoeken wanneer u deze nodig heeft.

En vergeet niet een goede jeukshampoo mee te nemen in de reistas van je hond. Het kan moeilijk zijn om onderweg iets te kopen als u in een afgelegen gebied kampeert.

Opmerking: Het kan twee weken of langer duren voordat sommige medicijnen invloed hebben op huidallergieën – het is dus normaal dat u niet onmiddellijk verbetering ziet.

LEES MEER ⇒ Hoe maak je een EHBO-kit voor huisdieren voor je auto

Hond heeft allergieën?  Man met pil met hond op de achtergrond.

Aanvullende dingen die u kunt doen om de allergieën van uw hond te verlichten

Er zijn enkele dingen die u kunt doen terwijl u op reis bent om de kans te verkleinen dat de allergieën van uw hond worden veroorzaakt op een nieuwe vakantieplek.

  • Gebruik een natte papieren handdoek of natte doekjes om na elk uitje stuifmeel van de voeten, benen en buik van uw hond te verwijderen.
  • Als uw hond milde tekenen van een allergische reactie vertoont, gebruik dan een Lunatec spuitfles onder druk (Amazon) om hem af te spoelen na een wandeling door de vegetatie.
  • Overweeg om uw hond te wassen wanneer u terugkeert van langere wandelingen of trektochten die hem mogelijk hebben blootgesteld aan allergenen.
  • Zoek naar dierenartsen in uw reisgebied op GoPetFriendly.com en maak een bladwijzer voor ze op uw telefoon voor het geval u er een nodig heeft.

Je hond een keer laten nakijken na wandelingen is ook een geweldige kans om te zoeken naar teken, vossenstaarten of kleine verwondingen.

LEES MEER ⇒ Veterinaire zorg krijgen tijdens het reizen met huisdieren

Afspoelen na een wandeling als uw hond allergisch is - Hond bijtende waterstroom

Dit alles kan als overdreven aanvoelen als uw pup nooit allergieën heeft gehad. Maar geloof me, niemand krijgt rust als de allergieën van uw hond optreden!

Helaas voor Buster waren zijn mensen een beetje traag in de acceptatie. We hopen dat uw hond kan profiteren van onze ervaring!

Bezoek onze Amazon-winkel om meer te weten te komen over meer producten waarop we vertrouwen om reizen met huisdieren gemakkelijker, veiliger en leuker te maken!

Amazon-gelieerde openbaarmaking: GoPetFriendly.com LLC is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates-programma, een aangesloten advertentieprogramma dat is ontworpen om website-eigenaren een middel te bieden om advertentiekosten te verdienen door te adverteren en te linken naar amazon.com, audible.com en elke andere website die mogelijk aangesloten zijn bij het Amazon Service LLC Associates-programma. Als Amazon Associate verdient de eigenaar van deze site een commissie voor in aanmerking komende aankopen.

(868 keer bezocht, 1 bezoek vandaag)

Hondentas
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart